Sprinklr haalt 150.000 euro op om stedelingen te helpen hun huis en de stad te vergroenen

AMSTERDAM - Sprinklr, de Amsterdamse planten-startup die in mei 2016 startte, heeft 150.000 euro aan investering opgehaald bij drie business angels. Sprinklr helpt stedelingen bij het vergroenen van hun omgeving door selecties planten te verkopen en klanten te helpen bij het verzorgen van die planten via een app.

 

IMG_4836.JPG

Sprinklr, opgericht door Suzanne van Straaten, Liedewij Loorbach en Mark Gallop, wil stedelingen verbinden met natuur op de meest duurzame manier. Ze willen de plantenwereld opschudden, van kweker tot consument. In de komende vier jaar heeft Sprinklr tot doel 200.000m2 meter groen naar steden in Europa te brengen, zowel binnenshuis als buitenhuis. Dat doen ze door zowel duurzame kamerplanten als biologische buitenplanten te verkopen en thuis te bezorgen bij consumenten. Klanten krijgen vervolgens een plantcoach-app, vol informatie over de planten en verzorgingstips, zodat ze de planten lang levend en groen houden. Sprinkr was vorig jaar onderdeel van het incubatieprogramma van Let it Grow, de eerste incubator in de sierteeltsector. Het team van Let it Grow was nauw betrokken bij de investeringsrondes. 

 

Drie angels

De investeerders in Sprinklr zijn Elho, marktleider in Europa in de markt van kunststof potterie, Royal Lemkes, partner voor grootschalige retail op het gebied van kamer- en tuinplanten, en MTM Ventures, het seedfund van Marcel van der Heijden en Tim van de Bosch, oprichters van digital agency A Friend of Mine. Met deze drie partners haalt Sprinklr niet alleen geld op, maar haalt de groene start-up ook kennis in huis, zowel over de sierteeltsector als over e-commerce.

 

Uitbreiding
Sprinklr, dat onlangs de duizendste klant verwelkomde, gebruikt de investering om te groeien en de bedrijfsvoering te verbeteren en professionaliseren. Sprinklr gaat nog meer gas geven op zichtbaarheid in de retail. Onlangs opende Sprinklr een eigen winkel in Centraal Station Amsterdam en waren er pop-up verkooppunten in de Bijenkorf.