Planten start-up Sprinklr breidt uit naar Rotterdam

Na een geslaagde crowdfunding campagne in het voorjaar, voegt Sprinklr deze zomer ook Rotterdam toe aan de steden waar ze seizoensboxen met duurzaam gekweekte groenten, kruiden & planten bezorgen. Tijdens de Green Special van het Venture Cafe op 28 juli wordt Sprinklr in Rotterdam gelanceerd. 

 

Rotterdammers kunnen zo simpel hun huis, (dak)tuin of balkon vergroenen. Sprinklr bezorgt plantenboxen voor in huis, kantoor of buiten. De app van Sprinklr helpt om de planten vervolgens een lang en gelukkig leven te geven. 

Geen groene vingers? Geen probleem!

Vanaf nu hoeven planten nooit meer te verdorren of te verzuipen. Er is een nieuwe oplossing voor stadsbewoners die wel een groener huis en buitenruimte willen, maar (nog) geen groene vingers hebben: Sprinklr. Deze start-up bezorgt seizoensboxen met duurzame en biologisch gekweekte planten en helpt bij het onderhoud met de Sprinklr App. Tuintips googlen is niet meer nodig. Je moeder bellen ook niet. De app stuurt een bericht op het moment dat de planten een beetje aandacht en liefde nodig hebben. Zo leren stadsbewoners steeds meer over planten en over tuinieren. Wie toch een probleem heeft met een plant, stuurt een foto naar de app en krijgt binnen 36 uur persoonlijk advies van de experts en kwekers van Sprinklr. 

Duurzaam alternatief in de stad

Met Sprinklr hebben bewoners in de steden nu ook toegang tot biologische gekweekte planten. Sprinklr werkt veelal met kleine biologische kwekers. Zo dragen de deelnemers van Sprinklr ook bij aan de natuur en biodiversiteit in de stad. Voor de buitenboxen werkt de start-up enkel met biologische kwekers: Nico Zonneveld, De Lindenhoff Open Tuin en Kwekerij van Houtum. Voor binnen werkt Sprinklr samen met Klein Mexico en andere voorlopers op gebied van duurzame kweek met FFFP keurmerk. 

Sprinklr breidt uit naar Rotterdam  

Na een geslaagde crowdfunding campagne in Amsterdam en Utrecht, is Sprinklr nu klaar om uit te breiden naar Rotterdam. Suzanne van Straaten, oprichter Sprinklr: 

"Rotterdam is wereldwijd een voorloper op het gebied van duurzaamheid. En ook daarvoor geldt in Rotterdam: niet lullen maar poetsen. Met Sprinklr kunnen stadsbewoners aan de slag voor een groenere stad op hun eigen vierkante meters. Door tomaten op eigen balkon te kweken, vaste planten speciaal gericht op bijen op hun dakterras te houden of door hun huis van groen te voorzien."

Met partner PostNL is CO2 neutraal vervoer in Rotterdam mogelijk gemaakt. De planten worden bezorgd met elektrisch vervoer of auto's op groen gas. Ontvangers kunnen zelf aangeven op welk moment ze de planten bezorgd willen hebben. 

 

 

www.sprinklr.co

Voor meer vragen of contact: 
Suzanne van Straaten
06-25024771
suzanne@sprinklr.co