Sprinklr introduceert.. Lindenhoff Open Tuin

Sinds de levering van de allereerste Sprinklr planten werken wij samen met Lindenhoff Open Tuin. Lindenhoff Open Tuin zorgt voor alle eetbare planten van Sprinklr, biedt ons een werkplek en zorgt voor de verpakking van de boxen. Het doel van de Open Tuin is om een mooie omgeving te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het woord “zorgboederij” neemt de bedrijfsleider en mede-eigenaar Jonathan Vink liever niet in de mond. “Wij zijn niet of nauwelijks bezig met de verslaving of psychiatrische gesteldheid van onze medewerkers, maar vragen wel wat hun dromen en ambities zijn”.

We spreken met Khalid (46). Hij woont sinds mei in Gein en heeft het 12 stappen programma doorlopen om van zijn alcoholverslaving af te komen. Hij werkt 4 dagen bij de Lindenhoff Open Tuin. 
“Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, ik ben blij dat de band met mijn dochter nu veel beter is”. Als ik hem vraag waarom hij bij de Lindenhoff werkt zegt hij ”Voor mijn toekomst. Uiteindelijk wil ik een vaste baan en bij de Lindenhoff kan ik ervaring op doen.” 

Khalid vind het leuk bij de Lindenhoff. "We leren veel van elkaar. Ik wist in het begin bijvoorbeeld niet zoveel over hoe landbouw machines werken, nu veel meer. Ik ben dan weer goed in dingen ordenen, daar kan ik dan weer mensen mee helpen, snap je. We zijn allemaal verschillende mensen maar we accepteren elkaar en dat is goed. Ik hou van mijn werk als ik er plezier in heb en dat is zo bij de Open Tuin". 

In het begin hield Khalid zich vooral bezig met de oogst van groenten als rode bieten en boerenkool. Zijn begeleider vroeg hem een keer om mee te helpen op de werkplaats van Sprinklr. Het is niet bij die ene keer gebleven, Khalid helpt ons nu wekelijks met het inpakken van de boxen en het ordenen van de werkplaats. “Ik ben erachter gekomen dat ik dat heel leuk vind om te doen en ik wil hier wel mee verder. Wie weet wat de toekomst brengt”.

Wij zijn erg blij met Khalid en alle andere toppers van Lindenhoff. Dus mocht je in de buurt zijn van Baambrugge..  kom vooral een keer langs!